Временно класиране след кръг 5
1.Душко Обрадовић295
2.Boris Mihov235
3.Filip Repman193


Новини

Конкурсът по програмиране CodeIT с две награди през 2014

София, 26.02.2014
snimka

Мусала Софт спечели отличие с инициативата CodeIT по време на XI Годишни награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Журито отличи с второ място в категория „Инвеститор в знанието“ конкурса по програмиране CodeIT, който софтуерната компания организира повече от 14 години.

 

Наградите за отговорен бизнес на  БФБЛ имат за цел да популяризират отговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за усилията на тези компании, които развиват успешно проекти в областта на корпоративната социална отговорност и същевременно се стремят да насърчат останалите бизнес представители да развиват активна социална политика. Тази година 56 български и международни компании подадоха общо 70 проекта със социална насоченост, реализирани през 2013 г.

 

В категорията „Инвеститор в знанието“ кандидатстват 22 проекта, което превърна надпреварата за отличие в изключително оспорвана. „Силната конкуренция доказва още веднъж, че бизнесът припознава като своя дългосрочна отговорност необходимостта от целенасочени усилия  за подобряване на образователната система.„ – споделиха от БФБЛ в официално изявление.

 

В началото на годината Конкурсът по програмиране CodeIT спечели и наградата на Българска асоциация за информационни технологии (БАИТ) в категория "Корпоративна и социална отговорност".

 

Повече информация за CodeIT

CodeIT няма възрастови ограничения за ИТ талантите, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране - много от тях настоящи и бъдещи медалисти от международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг. Всеки задочен кръг представлява решаване на задача/задачи от алгоритмичен или практико-приложен характер, която се подготвя, тества и оценява от специално сформиран екип в Мусала Софт - CSLAB (Computer Science Laboratory). Освен многото награди за всички участници с ненулеви резултати и за победителите в кръговете и финала, допълнителен стимул за участниците в CodeIT е възможността да присъстват на живо на финала на обучителна дискусия на световноизвестен състезател по програмиране. През 2012 г. специален гост и лектор за финалистите в CodeIT e гуруто в състезателното програмиране - Брус Мери, докторант по компютърни науки в Университета в Кейптаун, a през 2013 г. - Пшемислав Денбиак от Полша - също гуру в областта на информатиката. През 2014 участниците предстои да се срещнат с идеологизирания Пьотр Митричев от Русия.

 

Почетен председател на журито в състезанието е доц. Красимир Манев, човекът, "произвел" най-много български медалисти по информатика. Финалът на състезанието се провежда всяка година под патронажа на Президента на Република България.

 

CodeIT е международно състезание от сезон 2013/2014. Също от този сезон стартира и CodeIT Junior група за най-малките.

 

За повече информация:
Мусала Софт 

Връзки с обществеността 
Тел. +359 (2) 969 5821 
pr@musala.com

up_guy
Партньори