Временно класиране след кръг 4
1.Boris Mihov235
2.Душко Обрадовић210
3.Nemanja Majski181


Новини

Десетокласник победи френски ИТ гуру на финала в конкурса по програмиране CodeIT

София, 25.05.2015
snimka
snimka

19май 2015, София.  Президентът на Република България Росен Плевнелиев и Елена Маринова, Президент на Мусала Софт наградиха победителя в конкурса по програмиране CodeIT – Енчо Мишинев. Десетокласникът от Ямбол се класира на първото място с максималния брой точки на финала в 15-ти сезон на CodeIT. Той надмина тазгодишния гост-гуру в програмирането – Паскал Понс от Франция. Енчо си тръгна със специалната награда – приключение от Мусала Софт, както и още много подаръци от партньорите на състезанието.

 

Втори е Тодор Бончев, който бе поздравен от зам. министър-председателя и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. На трето място в класирането е Ивайло Странджев, който бе отличен от проф. дтн. инж. Георги Михов, Ректор на Технически Университет – София.

 

Официалната церемония по награждаване се проведе в Нов български университет, галерия Униарт. На нея присъстваха партньори на конкурса от неправителствени организации, ИТ Асоциации, представители на бизнеса и образователни институции в България, както и Ксавие Лапер дьо Кабанфренският посланик в България и патрон на сезон 2014/2015 -. По време на официалната церемония Президентът Росен Плевнелиев се обърна към финалистите: "Вие говорите езика на бъдещето, езика на програмирането. Вие сте тези, които задават посоката, печелите награди и ние се гордеем с вас, защото позиционирате България сред най-добрите." Той  благодари и на преподавателите, които дават нови хоризонти на младите и създават школи за обучение на световно ниво.

 

Елена Маринова, Президент на Мусала Софт, сподели, че е изключително щастлива от голямата активност този сезон и участието на състезатели от всички краища на България. Сред финалистите бяха представени Пловдив, Габрово, Русе, Ямбол, София, Шумен, Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Враца. Елена Маринова сподели с победителите:  „Вие сте невероятен пример за подражание  - много повече, отколкото можете да си представите. Не забравяйте да запалите за програмирането хората около вас.“

 

Победителят в CodeIT се определя след проведен присъствен финален кръг, до който достигат 12-те най-добри състезатели през сезона. Цялостното класиране на финалистите е както следва:

 

1.         Енчо Мишинев, Ямбол

2.         Тодор Бончев, София

3.         Ивайло Странджев, София

4.         Симеон Стойков, Ямбол

5.         Иван Ганев, Шумен

6.         Добрик Георгиев, Хасково

7.         Александър Георгиев, София

8.         Александър Георигев, Хасково

9.         Веселин Георгиев, София

10.       Антон Чернев, Шумен

11.       Андрей Лалев, Велико Търново

 

Специално за финалистите в страната гостува световноизвестният ИТ Гуру Паскал Понс от Франция. Той изнесе лекция пред най-добре представилите се в CodeIT и CodeIT Junior, ден преди състезанието: "Щастлив съм, че виждам толкова много млади хора, които да се вълнуват от тази материя и успехите, които постигат на международно ниво.“ сподели Паскал.

 

Специална награда от Samsung връчи Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung за България, на Добрин Башев, който получи най-висок резултат сред връстниците си в CodeIT Junior. По-малките тази година се справиха блестящо. Ивайло Чернев, един от организаторите в Мусала Софт сподели: „Тази година беше годината на новите таланти. Много сме щастливи, че хора, които миналата година бяха сред финалистите ни в Junior групата, тази година успяха да извоюват мястото си сред големите. Смятам, че тук е част от бъдещето на българката състезателна информатика - както и настоящи, така и бъдещи златни медалисти.“

 

Награди за финалистите бяха осигурени от Американска фондация за България, Brother, Joy Optics, Майкрософт България, Българска асоциация за информационни технологии (БАИТ),  Criteo Labs, Ubisoft, Haemimont Games, XS Software, Solytron, Samsung, книжарници Сиела и Фрекълз. Церемонията се осъществи благодарение на винарна Едоардо Миролио и домакините от Нов български университет.

 

Конкурсът се организира от софтуерна компания Мусала Софт и през 2015 отбеляза своята 15 годишнина.

 

Повече информация за конкурса можете да намерите на http://codeit.bg/.

Можете да откриете снимките от събитието във фейсбук страницата на Мусала Софт: https://www.facebook.com/MusalaSoft 

 

 

Описание на снимките:

Снимка 1: Обща снимка на финалистите в конкурса по програмиране CodeIT, сезон 2014-2015

Снимка 2: 15 години CodeIT

 

 

 

 

 

 

 

За повече информация:

Мусала Софт

Връзки с обществеността

Тел. +359 (2) 969 5821;

pr@musala.com

up_guy
Партньори