Новини

На 13 октомври ще започне новият сезон на CodeIT

София, 03.10.2017
snimka

На 13 октомври (петък) в 20:00 ч. стартира новият сезон на най-елитния частен конкурс по  програмиране в България CodeIT 2017/2018. Конкурсът се провежда от 2000 г. насам, а от 2008 г. традиционно е под патронажа на президента на Република България.

В регламента и етапите на конкурса няма промени – и през новия сезон предстоят шест онлайн кръга (три маратона и три спринта) и присъствен финал в София за най-добрите участници. Сайтът на конкурса е обновен, активен и готов за началото на надпреварата. Там вече е и новият символ на CodeIT – лисичката, която е позната на всички със своята находчивост и с умението си бързо да намира решения във всяка ситуация.

Първият етап от конкурса ще бъде маратон и ще се проведе в рамките на три седмици. Състезателите ще трябва да се справят с една задача, като ще имат възможност да модифицират и да надграждат решението си в продължение на целия рунд.

Какво още да очаквате в CodeIT 2017-2018:

·       По-стабилна и по-бърза оценяващата система.

·       Ненулев резултат носи подарък тениска с новата ни визия с лисичка;

·       Подарък суитшърт ще зарадва един произволен участник във всеки кръг, завършил с ненулев резултат;

·       Ще бъдат раздадени още награди на участниците, осигурени от спонсорите на конкурса.

·       На финала в София предстои среща с популярен ИТ гуру – Иван Катанич от Хърватия, дългогодишен състезател по програмиране, заслужил редица призови места на международни състезания и олимпиади. Бил е стажант във Facebook, MemSQL и Jane Street. Част е от общността на състезателното програмиране от много години, като в свободното си време продължава да участва в състезания. Също така, той подготвя учениците от отбора на Хърватия и изготвя задачи.

До големия финал на CodeIT 2017/2018 предстои да достигнат 12-те най-добри състезатели през сезона, а финалният кръг и награждаването ще се проведат в София, като традиционно (от 2008 г. досега) са под патронажа на Президента на Република България. Почетен председател на журито в конкурса, а тази година и патрон на първия рунд, ще бъде проф. Красимир Манев, Президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и Президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

За новини и повече информация за конкурса, следете http://codeit.bg/ или се присъединете към групата на CodeIT във Facebook: https://goo.gl/GVrULo.

 

 

up_guy
Партньори
http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://melon.bg/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
http://www.tu-sofia.bg/index.html
http://www.bait.bg/
http://www.elsys-bg.org/
http://npmg.org/
http://www.basscom.org/
http://fmi-plovdiv.org/
http://www.evrika.org/