final
Крайно класиране след последния кръг
1. 100
2. 85
3. 70
Виж пълно класиране


Новини

На 13 октомври ще започне новият сезон на CodeIT

София, 03.10.2017
snimka

На 13 октомври (петък) в 20:00 ч. стартира новият сезон на най-елитния частен конкурс по  програмиране в България CodeIT 2017/2018. Конкурсът се провежда от 2000 г. насам, а от 2008 г. традиционно е под патронажа на президента на Република България.

В регламента и етапите на конкурса няма промени – и през новия сезон предстоят шест онлайн кръга (три маратона и три спринта) и присъствен финал в София за най-добрите участници. Сайтът на конкурса е обновен, активен и готов за началото на надпреварата. Там вече е и новият символ на CodeIT – лисичката, която е позната на всички със своята находчивост и с умението си бързо да намира решения във всяка ситуация.

Първият етап от конкурса ще бъде маратон и ще се проведе в рамките на три седмици. Състезателите ще трябва да се справят с една задача, като ще имат възможност да модифицират и да надграждат решението си в продължение на целия рунд.

Какво още да очаквате в CodeIT 2017-2018:

·       По-стабилна и по-бърза оценяващата система.

·       Ненулев резултат носи подарък тениска с новата ни визия с лисичка;

·       Подарък суитшърт ще зарадва един произволен участник във всеки кръг, завършил с ненулев резултат;

·       Ще бъдат раздадени още награди на участниците, осигурени от спонсорите на конкурса.

·       На финала в София предстои среща с популярен ИТ гуру – Иван Катанич от Хърватия, дългогодишен състезател по програмиране, заслужил редица призови места на международни състезания и олимпиади. Бил е стажант във Facebook, MemSQL и Jane Street. Част е от общността на състезателното програмиране от много години, като в свободното си време продължава да участва в състезания. Също така, той подготвя учениците от отбора на Хърватия и изготвя задачи.

До големия финал на CodeIT 2017/2018 предстои да достигнат 12-те най-добри състезатели през сезона, а финалният кръг и награждаването ще се проведат в София, като традиционно (от 2008 г. досега) са под патронажа на Президента на Република България. Почетен председател на журито в конкурса, а тази година и патрон на първия рунд, ще бъде проф. Красимир Манев, Президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и Президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

За новини и повече информация за конкурса, следете http://codeit.bg/ или се присъединете към групата на CodeIT във Facebook: https://goo.gl/GVrULo.

 

 

up_guy
Партньори
http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.basscom.org/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
http://www.bait.bg/
http://www.president.bg/