0

Новини

БАСКОМ среща таланти в трети кръг на CodeIT

София, 31.01.2012
snimka

Александър Георгиев - II място, Мая Маринова, изпълнителен директор на БАСКОМ, Николай Неделчев - I място, Владислав Харалампиев - III място, Хараламби Хараламбиев, ръководител на проекти в Мусала Софт

След проведения III-ти кръг на национално състезание по програмиране CodeIT, победител за втори път в маратонски кръг е Николай Неделчев. С минимална разлика в резултатите са класираните на второ и трето място Александър Георгиев и Владислав Харалампиев - едно от златните момчета по информатика на България.

Кръгът МАРАТОН се проведе с партньорството на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Наградите на тримата най-добри връчиха носителят на грамота в конкурса "Джон Атанасов" за 2011г. Хараламби Хараламбиев, ръководител на проекти в Мусала Софт и Мая Маринова, изпълнителен директор на Асоциацията. Носителят на първо място си тръгна с електронен четец Kindle Touch WiFi.

"Състезания като CodeIT са от важно значение за БАСКОМ, защото те развиват средата, в която функционира българският софтуерен бранш. Не една или две софтуерни компании в България са създадени от млади специалисти, които са повярвали в себе си, след като са спечелили преди време други престижни награди и аз вярвам, че CodeIT също ще има важна мотивираща роля за днешните млади програмисти" - сподели Мая Маринова пред състезателите.

Предстои провеждането на още три задочни кръга на CodeIT преди големия финал през май под патронажа на посолството на Южна Африка. Следващият кръг - СПРИНТ - ще се проведе на 4 февруари, седмица преди зимните състезания по информатика.

Повече за БАСКОМ

Българската асоциация на софтуерните компании - БАСКОМ - е създадена през 2001 г. В Асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентноспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентостта на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.


Допълнителна информация за:
CodeIT - www.codeit.bg
БАСКОМ - www.basscom.org
Мусала Софт - www.musala.com

up_guy
Партньори
http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.tu-sofia.bg/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
http://www.fmi-plovdiv.org/index.jsp?ln=1&id=58
http://www.musala.com/bg/
http://wwwen.zte.com.cn/en/
http://zaednovchas.bg/
http://codeit.bg/pages/final
http://www.basscom.org/
http://melon.bg/
http://www.brother.bg/
http://www.bait.bg/
http://www.cnsys.bg/index.php
http://www.ogy-edimit.com/
http://www.brainware-bg.com/
http://joyoptics.com/
http://www1.lexmark.com/bg_BG/
http://www.freckles.bg/
http://www.computel.bg/
http://www.milleniumbg.eu/bg/
http://www.infodar.com/
http://gornabania.com/
http://www.emiroglio-wine.com/bg/about.html
http://www.bitebg.com/
http://www.dealers.maserati.com/dealers/bg/bg/gransportauto/index/dealer/about-us.html