0

Новини

Победител в конкурса по програмиране на Мусала Софт - CodeIT.bg е Румен Христов

София, 11.05.2012
snimka

Обща снимка на победителите с Президента на Република България Росен Плевнелиев

snimka

Президентът на Република България Росен Плевнелиев с победителя Румен Христов

snimka

Президентът на Република България Росен Плевнелиев с класирания на второ място Владислав Харалампиев

snimka

Президентът на Република България Росен Плевнелиев с класирания на трето място Йордан Чапъров

фотограф - Иван Пейков, Мусала Софт

Финалът е под патронажа на Президента на Република България и със специалното партньорство на Н.Пр. посланика на Южна Африка в България

Румен Христов получи голямата награда на финалния присъствен кръг на CodeIT.bg. Финалът се организира под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и със специалното партньорство на Н.Пр. посланика на Южна Африка в България - Шийла Кемерер. Ректорът на Софийски университет “Св. Климент Охридски“, проф. Иван Илчев, беше домакин на официалната церемония по награждаване на конкурсa по програмиране – CodeIT, организиран от софтуерна компания Мусала Софт.

Победител във финала на CodeIT е Румен Христов - ПМГ „Н. Попович“, гр. Шумен, ученик 12 клас на второ и на трето място са съответно - Владислав Харалампиев и Йордан Чапъров.

„Тези български състезатели са двигателят на иновациите, които ще променят бъдещето на света към по-добро. А тръпката от надпреварата в CodeIT е частичка от пътя към успеха им.“ - сподели по време на церемонията Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.

Почетни грамоти връчи Президентът на Република България Росен Плевнелиев - „Едни от езиците на бъдещето, са езиците с които програмираме. Българите непрекъснато се връщат от световни състезания със златни медали. Има толкова много талантливи млади хора и целият свят ги вижда”. Сред специалните гости бяха още Брус Мери, гуру в състезателното програмиране от Република Южна Африка, заместник-министърът на отбраната на Република Южна Африка Табанг Макуетла, представители на академичния, бизнес и неправителствен сектор – спонсори, партньори и приятели на състезанието.

След шест задочни кръга и участие на над 100 от най-талантливите информатици в България, на финала на CodeIT се класираха дванадесет топ състезатели от цялата страна. Ден преди финалния кръг специално за случая в България пристигна Брус Мери, за да проведе обучение на финалистите на тема как да бъдат по-добри и да развият уменията си в сферата на състезателното програмиране. Презентациите на лектора могат да бъдат видени на сайта на състезанието – www.codeit.bg. Гостът от Южна Африка се включи и в състезанието, а вариантите за по-добро решение на задачата бяха обсъдени със състезателите по време на церемонията след напрегнатата сутрин.

Класирането след финалния кръг е:
1. Румен Христов - ПМГ „Н. Попович“, гр. Шумен, ученик 12 клас;
2. Владислав Харалампиев - Факултет по математика и информатика, Софийски университет "Св. Климент Охридски", студент I курс, специалност „Компютърни науки“;
3. Йордан Чапъров - Математическа Гимназия "Атанас Радев“ гр. Ямбол, ученик 12 клас;
4. Ивайло Странджев - Факултет по математика и информатика, Софийски университет "Св. Климент Охридски"; Магистратура "Изкуствен интелект";
5. Тодор Бончев - Факултет по математика и информатика, Софийски университет "Св. Климент Охридски", студент II курс, специалност „Компютърни науки“;
6. Даниел Дакев - МГ „Гео Милев“, гр. Плевен, ученик 10 клас;
7. Николай Неделчев - програмист;
8. Георги Георгиев - Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", ученик 11 клас;
9. Ясен Трифонов - ОМГ "Академик Кирил Попов" – Пловдив, ученик 12 клас;
10. Веселин Георгиев - програмист;
11. Кристиян Цъклев - Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", ученик 9 клас;
12. Георги Иванов - Технологично училище „Електронни системи” (ТУЕС) към Технически университет - София, ученик 11 клас.

CodeIT се организира от Мусала Софт в партньорство с неправителствени организации, ИТ Асоциации и най-елитните образователни институции в България. Всички състезатели на финала и участниците в задочните кръгове получиха награди, благодарение на партньорите в конкурса: Brainware, Brother, CnSys, Computel, Joy Optics, Lexmark, Ogy&Edimit, ZTE (Зи Ти И), Американска Фондация за България, БАИТ, Байт Кетъринг, БАСКОМ, Българска академия на науките – Институт по математика и информатика, Едуардо Миролио, Заедно в час, издателство "Инфодар", издателство "Милениум", Майкрософт, Мелън, Минерална вода „Горна Баня“, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Посолство на Южна Африка в България, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Технически университет – София, Фрекълз.

На есен предстои стартът на следващото издание на състезанието и блясъкът на умовете на най-талантливите информатици в България.

Снимки от награждававането можете да видите в групата на CodeIT във Facebook.

up_guy
Партньори
http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.tu-sofia.bg/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
http://www.fmi-plovdiv.org/index.jsp?ln=1&id=58
http://www.musala.com/bg/
http://wwwen.zte.com.cn/en/
http://zaednovchas.bg/
http://codeit.bg/pages/final
http://www.basscom.org/
http://melon.bg/
http://www.brother.bg/
http://www.bait.bg/
http://www.cnsys.bg/index.php
http://www.ogy-edimit.com/
http://www.brainware-bg.com/
http://joyoptics.com/
http://www1.lexmark.com/bg_BG/
http://www.freckles.bg/
http://www.computel.bg/
http://www.milleniumbg.eu/bg/
http://www.infodar.com/
http://gornabania.com/
http://www.emiroglio-wine.com/bg/about.html
http://www.bitebg.com/
http://www.dealers.maserati.com/dealers/bg/bg/gransportauto/index/dealer/about-us.html