Финалът на CodeIT сезон 2021/2022 се проведе присъствено в София на 12-13 юни. Повече информация тук.

final
Крайно класиране след последния кръг
1. 100
2. 85
3. 70
Виж пълно класиране

1ви кръг Маратон

Дата и продължителност на кръга

Старт: 23.10.2021 / 10:00 ч.
Край: 14.11.2021 / 20:00 ч.

picture
Радвам се, че Софийски университет „Св. Климент Охридски“ за пореден път е партньор на едно от най-престижните състезания по програмиране. Горд съм с постиженията на преподавателите и студентите на Факултета по математика и информатика, защото отличната реализация на възпитаниците ни в България и по света се дължи на солидното академично образование в областта на информационните технологии.

Ключов фактор за този успех е интересът към природните науки и информационните технологии да бъде стимулиран от ранна възраст. Затова приветствам последователната и дългогодишна работа на „Мусала Софт“ с най-младите таланти и желая на състезателите успешно справяне с алгоритмичните предизвикателства в CodeIT.


Проф. дфн Анастас Герджиков,
Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“
picture
132 години Факултет по математика и информатика на СУ и 22 години конкурс по програмиране CodeIT. Цифрите ни вдъхновяват, носят отговорност и най-вече ни мотивират да продължаваме да даваме всичко от себе си в развитието на най-старото висше училище на Република България - СУ „Св. Климент Охридски“ и на първия частен международен конкурс по информатика - CodeIT.

Приветствам участниците в първия кръг на състезанието в сезон 2021/2022 и желая успех!


Доцент Първан Първанов,
Декан на Факултета по математика и информатика, Софийски университет „Св. Климент Охридски“
picture
Скъпи ученици, студенти, млади хора запленени от магията на програмирането,

Приветствам Ви в началото на 22-то издание на Международното състезание по програмиране CodeIT и Ви пожелавам много незабравими мигове по време на неговото провеждане, безброй усмивки и поне по една сбъдната мечта на всеки участник!

Днес светът е изправен пред редица предизвикателства, предизвикателства, които могат да бъдат по-лесно преодолени, ако използваме силата на човешкия разум и възможностите на нашата цивилизация. В тази връзка програмистите са в челните редици на хората, които трябва да се погрижат за общественото благо и добруване. Вярвам, че мнозина от Вас вече са осъзнали, че личното щастие, просперитет и благоденствие върви ръка за ръка с развитието на обществото. За да бъдем истински успешни и да живеем в един спокоен и проспериращ свят трябва да се грижим не само за самите себе си, а и аз всички около нас. Искрено се надявам, че всеки от Вас може да направи света едно по-добро място със силата на интелекта и разума си, но и с морала и духа, които носите в себе си.

Поздравления за екипа на Мусала Софт, чиито чудесни инициативи са навсякъде около нас, а CodeIT e именно такава чудесна инициатива, която е обърната към бъдещето и към по-добрия утрешен ден!

Пожелавам от все сърце успех на всички!


д-р Антоан Тонев Директор на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“

Патрон на кръга - Проф. дфн Анастас Герджиков, доц. д-р Първан Първанов и д-р Антоан Тонев

Спонсори

Партньори
https://www.president.bg/
https://www.uni-sofia.bg/
https://www.fmi.uni-sofia.bg/
https://smg.bg/
https://www.tu-sofia.bg/
https://fcst.bg/
https://npmg.org/
https://prestigio.bg/
https://www.cougar.bg/
https://www.speedy.bg
https://math.bas.bg/