Новини

ИТ школи от Шумен и Ямбол са партньори в 6-ти кръг на CodeIT

София, 18.05.2021
snimka

 

На 23 май (неделя) 2021г.,  ще се проведе VI-ти кръг, последен преди големия финал, на Международния конкурс по програмиране CodeIТ. Патрони на предстоящия тип СПРИНТ кръг са Школа по информатика „Шикови“, гр. Ямбол и Школа по информатика „А&Б“, гр. Шумен. Шести кръг ще определи 12-те финалисти от основното класиране и 5 от Junior, които ще участват във финала на CodeIT 2020/2021.

 

 

 

Много от възпитаниците на Школа „А&Б“ са били организатори на това престижно състезание – Петър Иванов, Георги Георгиев, Ивайло и Антон Черневи. Партньорството ни с Мусала Софт датира от самото начало на тяхното създаване и ние приветстваме тяхната политика на подкрепа на подготовката на бъдещите програмисти! Пожелавам на участниците в състезанието успешно представяне, но преди всичко – забавлявайте се, преборвайки трудните задачи и нека най-добрият спечели!– приветства състезателите доц. Бисерка Йовчева, основател и ръководител на Школа „А&Б“.

 

 

 

„Решаването на задачи представлява търсене на изход от някакво затруднено положение или на пътища за преодоляване на препятствия. Това е процес на постигане на цел, която първоначално изглежда трудно достижима. Решаването на задачи е специфична особеност на интелекта, а интелектът е особен дар на човека. (…) Пожелавам успех на състезателите и организаторите на шестия кръг на CodeIT, 2021 година!“ – сподели Руско Шиков, ръководител на школа по информатика „Шикови“ – гр. Ямбол.

 

 

 

Челните места в изминалия V-ти кръг са за Виктор Кожухаров (Русе) - I място, Емил Инджев (Русе) - II мястои Неманя Майски (Сомбор, Сърбия) - III място. Специалните награди в кръга от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio получават - Атанас Димитров (София), Румен Михов (Ямбол), Емил Инджев (Русе). Предстоящият на 23.05 (неделя) VI-ти кръг е от типа „СПРИНТ“ – започва в 14:00 и завършва в 17:00ч., а състезателите в основното и Junior класиране ще трябва да се справят за три часа с няколко различни по трудност задачи. Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook/ CodeIT.BG -  https://goo.gl/GVrULo.

 

 

 

Допълнителна информация за CodeIT:

 

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците, но основната група състезатели  са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от национални и международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България.

 

 

 

CodeIT протича в 6 задочни (online) кръга:

 

• Три кръга „СПРИНТ”, всеки от които включва 5 „бързи” задачи. Този вид задачи са обвързани с намиране на точен резултат за всяко едно задание;

 

• Три кръга „МАРАТОН”, всеки от които включва 1 задача. В този тип кръг се търси оптимален за решение на заданието резултат;

 

През месец юни се провежда финалният присъствен кръг, в който участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона.

 

 

 

Различните кръгове се редуват регулярно всеки календарен месец, като началото на състезанието е през октомври. Разнообразието от задачи/кръгове цели да постави участниците в различни ситуации и да им даде възможност да демонстрират пълния диапазон от своите знания и умения по програмиране.

 

 

 

За повече информация:

 

Мусала Софт

 

Връзки с обществеността

 

Тел. +359 (2) 969 5821

pr@musala.com

up_guy
Партньори
http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://melon.bg/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
http://www.tu-sofia.bg/index.html
http://www.bait.bg/
http://www.elsys-bg.org/
http://npmg.org/
http://www.basscom.org/
http://fmi-plovdiv.org/
http://www.evrika.org/