Новини

Броени часове до старта на новия сезон на конкурса по програмиране CodeIT

София, 18.10.2018
snimka

18 октомври 2018г, София.Броени часове остават до началото на първи кръг на международния конкурс по програмиране на Мусала Софт – CodeIT, който традиционно се провежда под патронажа на Президента на Република България. Състезанието стартира на 19.10.2018 в 20:00 часа.

 

Новият сезон посреща всички участници с търсене на съкровища и нови предизвикателства. Можете да разгледате обновения сайт с новите елементи и симпатични пирати на адрес www.codeit.bg.

 

Както в предишните сезони, така и в този, талантите в състезателното програмиране ги очакват тениски за всички, дали ненулев резултат, още много награди за най-добрите и среща със световноизвестния ИТ гуру – Скот Ву. Той е трикратен носител на златен медал от международната олимпиада по информатика (IOI) и цялостно най-добрият състезател на IOI за 2014 г. През 2016 г. печели златен медал на световния финал на ICPC (Международен конкурс по програмиране на колежите) в Харвард. Работил е в Addepar, Hudson River Trading и Jane Street, след което става съосновател на инкогнито стартъп в Сан Франциско. Скот започва да се състезава в конкурси по програмиране от 2009 г. и все още участва и коментира за развлечение. Любимият му алгоритъм е sqrtN bucketing.

 

Първият кръг (маратон) ще продължи три седмици. Той включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно най-оптималното решение спрямо останалите състезатели. „CodeIT не само стимулира професионалното развитие и усъвършенстване на младежите, занимаващи се с програмиране, но им дава и възможност да се срещнат с хора със сходни интереси, да създадат контакти и да поставят основите на бъдещо ползотворно професионално сътрудничество.“ сподели чл. кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и патрон на първи кръг на състезанието.

 

Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT (http://codeit.bg/) е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика, организиран от Мусала Софт от самото съзадаване на компанията през 2000г.

 

CodeIT няма възрастови ограничения за ИТ талантите, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България. Почетен председател на журито е Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

 

По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.

 

Мусала Софт пожелава успех на всички участници в новото издание на конкурса CodeIT и ги подкрепя да следват мечтите си!

 

Актуална и интересна информация от състезанието ще може да се следи на сайта www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo.

 

 

 

 

up_guy
Партньори
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.basscom.org/
http://www.tu-sofia.bg/index.html
http://www.microsoft.com/bg/bg/
www.bait.bg