Новини

Класиране и награди след I-ви кръг на CodeIT

София, 25.11.2021
snimka

Приключи първи кръг от сезон 2021/2022 на международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт. Кръгът от типа „МАРАТОН“ се проведе под патронажа на проф. дфн Анастас Герджиков – ректор на СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Първан Първанов – декан на Факултета по математика и информатика при СУ „Св. Климент Охридски“ и Антоан Тонев – директор на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Първо място в генералното класиране зае Емил Инджев от Русе и студент по компютърни науки в Университета в Оксфорд, на второ и трето място са Александър Губица и Душко Обрадович от Сомбор, Сърбия.

Всички състезатели с ненулев резултат ще получат тениска с визия на сезона. Специалните награди на първи кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват след жребий при: Деница Янкова – клавиатура за компютър, Димо Терзиев – мишка за компютър, Дениз Потурлиев – суитшърт CodeIT на сезона. Наградите ще пристигнат бързо и сигурно до притежателите си благодарение на партньорите ни от куриерска фирма Speedy.

Очаквайте дата за провеждането на втори кръг (Спринт), в който по традиция ще има отделна група задачи специално за Junior участниците.

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo. Видео за началото на сезона можете да откриете в YouTube.

 

Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT (https://codeit.bg/) е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика, организиран от Мусала Софт от самото създаване на компанията през 2000 г.
 
CodeIT няма възрастови ограничения, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България. Почетен председател на журито е Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).
 
По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас включително.

up_guy
Партньори
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.basscom.org/
http://www.tu-sofia.bg/index.html
http://www.microsoft.com/bg/bg/
www.bait.bg