-1
Final ranking after the last round
1 Encho Mishinev : 100
2 Pascal Pons : 85
3 Тодор Бончев : 70
See the whole ranking


News

Университетът и ИТ гимназията в Бургас са партньори в V-ти кръг на CodeIT

София, 25.03.2021
snimka

 

Тази неделя, 28.03.2021,  стартира V-ти кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт. Патрони на предстоящия МАРАТОН са проф. д-р инж. Сотир Сотиров, заместник ректор в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас и Димитрина Тодорова, директор на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, Бургас.

 

Класирането в изминалия IV-ти кръг е: I - Мартин Копчев (Габрово), II - Виктор Кожухаров (Русе), III -  Емил Инджев (Русе). Класирането при младежите е: I - Веселин Маркович (Варна), II - Георги Илиев (София), III – Борис Ангелов (София).

 

Специалните награди от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio след края на IV-ти кръг получават - Михаил Михалев (Габрово), Биляна Инджева (Русе), Даниел Трополинов (Велико Търново). Предстоящият V-ти кръг е от типа „МАРАТОН“ – започва на 28.03 (неделя) и завършва на 18.04 (неделя).

 

 

 

„От името на преподаватели и студентите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ искaм да поздравя участниците в поредното издание на CodeIT. Бъдете устремени и не се отклонявайте от голямата цел да станете добри специалисти. Искам да изкажа и най-искрената си подкрепа на организаторите на това вдъхновяващо състезание и да им пожелая все така упорито и сърцато да подкрепят мислещите млади хора в IT областта. – се обърна към състезателите проф. Сотир Сотиров

 

 

„(…)Истинските създатели на технологии днес са предизвикани да стартират процеси на жизнена промяна в ежедневието на човечеството. Аз съм сигурна, че повечето от тях са сред вас – целеустремени и работещи усилено в сферата на програмирането. Надявам се да вплетете човешките ценности в програмираните си творения и да построите дигиталната трансформация на света в рамките на жизнения си път. Това е голяма отговорност, но и невероятно креативна и уникална възможност пред вашите поколения.“ -  допълни Димитрина Тодорова.

 

 

 

Новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg  и във Facebook/CodeIT.BG - https://goo.gl/GVrULo.

 

 

Допълнителна информация за CodeIT:

 

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците, но основната група състезатели  са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от национални и международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България.

 

 

 

CodeIT протича в 6 задочни (online) кръга:

 

• Три кръга „СПРИНТ”, всеки от които включва 5 „бързи” задачи. Този вид задачи са обвързани с намиране на точен резултат за всяко едно задание;

 

• Три кръга „МАРАТОН”, всеки от които включва 1 задача. В този тип кръг се търси оптимален за решение на заданието резултат;

 

През месец юни се провежда финалният присъствен кръг, в който участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона.

 

 

 

Различните кръгове се редуват регулярно всеки календарен месец, като началото на състезанието е през октомври. Разнообразието от задачи/кръгове цели да постави участниците в различни ситуации и да им даде възможност да демонстрират пълния диапазон от своите знания и умения по програмиране.

 

 

 

За повече информация:

Мусала Софт

Връзки с обществеността

Тел. +359 (2) 969 5821

pr@musala.com

up_guy
Partners
http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.tu-sofia.bg/index.html
http://www.basscom.org/
http://www.gaminggear.bg/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
http://www.bait.bg/