final
Final ranking after the last round
1. 100
2. 85
3. 70
See the whole ranking


News

Ясни са финалистите в първите два кръга на конкурса по програмиране CodeIT

София, 30.03.2016
snimka

Награждаване първи кръг. (От ляво на дясно:Алексей Христов, Американска фондация за България; проф.дмн. Юлиан Ревалски, директор ИМИ БАН; Стефка Огнянова, Мусала Софт; Владислав Харалампиев)

snimka

Награждаване втори кръг. (Александър Георгиев; доц. д-р Калин Николов, ФМИ; Владислав Харалампиев)

 

30 март 2016г. , София.Трепети и вълнения съпътстваха първи кръг (Маратон) и втори кръг (Спринт) на конкурса по програмиране CodeIT.С остър ум и далновидност Владислав Харалампиев, Магистър във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, е победител в първите два кръга на конкурса.

 

В двата „online” кръга участваха състезатели от цяла България, представители на водещи ИТ школи и участници от Сърбия, Украйна и др.  Двата кръга предоставиха на състезателите интересни задачи и силна конкуренция. В първи кръг, Маратон, в рамките на три седмици състезателите трябваше да играят игра с шахматни царици. Най-добро решение изпрати Владислав Харалампиев, а на косъм от него остана Иван Ганев, Шумен. Разликата между тях бе едва 0,009 точки (9 хилядни, точно както във Формула 1). Трети в класирането на кръга се нареди Добрик Георгиев, Хасково.

 

 Класирането на четвърто място в кръга на Антония Няголова я превърна в най-добре представилата се дама в историята на всички маратони на CodeIT. Специални благодарности и за Калин Шекерджиев, който откри пропуск в системата. Екипът на CodeIT го отстрани бързо и сега тестването на решенията е доста по-сигурно.

 

 Във втори кръг (Спринт) участниците трябваше да се преборят с 5 задачи в рамките на 3 часа. Освен това бяха предложени и 3 задачи за малки ученици. Трима участници успяха да решат всички задачи, а първи в класирането на кръга отново е Владислав Харалампиев. Второ място зае Александър Георгиев, а трети се нареди Симеон Стойков. Изпратените решения във втори кръг са над 600, първото от които изпратено за по-малко от 6 минути след началото на състезанието.

 

 

При младежите в Junior класиране първи е Добрин Башев, втори  - Иво Карагьозов, а трети остана Алекс Цветанов.

 

 Първи кръг се проведе под патронажа на Института по математика и информатика на БАН, а втори – с помощта на Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски. Спонсор и на двата кръга е Американска фондация за България (http://afbulgaria.org/ ).

 

 Повече информация за конкурса можете да откриете на www.codeit.bg

up_guy
Partners
http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.basscom.org/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
http://www.bait.bg/
http://www.president.bg/