News

Третият маратон рунд за сезон 9 започва скоро!

София, 17.01.2020
snimka

Третият кръг на международния конкурс по програмиране CodeIT ще стартира тази неделя – 19 януари.

След втория кръг от типа „спринт“, проведен на 7 декември, отново е ред на „маратон“. Началото на кръга е точно в 14:00 часа, като участниците ще имат 3 седмици да се справят със задачите. Финалът ще бъде сложен в 22:00 часа на 9 февруари.

Отново, както и в предишните два кръга, всички участници с ненулев резултат ще получат тениски с мистичния кукер, талисман на тазгодишното юбилейно 20-то издание на надпреварата, а чрез жребий ще бъдат избрани трима, които ще получат суитшърт и две награди от Asbis България – официален вносител на Prestigio и Cougar Gaming.

От името на математиците и информатиците в Института по математика и информатика на БАН най-сърдечно Ви поздравявам като участници в юбилейното издание на един от най-авторитетните национални конкурси по информатика в България - CodeIT. Пожелавам Ви време на конкурса да създадете нови контакти със съмишленици, да сложите начало на нови приятелства и да се утвърдите като бъдещи лидери в областта на информационните технологии. Ние сме особено благодарни на Мусала Софт за инициативите и за грижите за израстването на младите специалисти в областта“, обърна се към участниците акад. проф. д.м.н. Веселин Дренски, Директор на Института по математика и информатика на Българската академия на науките

 

Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT (http://codeit.bg/) е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика, организиран от Мусала Софт от самото създаване на компанията през 2000 г.

CodeIT няма възрастови ограничения, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България. Почетен председател на журито е Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.

Мусала Софт пожелава успех на всички участници в новото издание на конкурса CodeIT и ги подкрепя да следват мечтите си!

Актуална и интересна информация от състезанието ще може да се следи на сайта www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT.

up_guy
Partners