final
Final ranking after the last round
1. 100
2. 85
3. 70
See the whole ranking


News

Петима българи в Топ 10 след първия кръг на CodeIT

София, 18.11.2019
snimka

Петима български представители намериха място в Топ 10 след приключването на първия кръг от юбилейния 20-ти сезон на надпреварата по програмиране CodeIT.

 

Маратонът, който стартира на 19 октомври, финишира на 9 ноември и в него участие взеха състезатели България, Сърбия, Македония, Армения, Хърватия и Украйна. Голям брой от тях записаха ненулев резултат и ще получат тениски CodeIT.

 

С най-предно класиране от българските програмисти е Андон Тодоров от София, който се нареди трети с актив от 66.250 точки. Първото място в маратона беше за Душко Обрадович от Сърбия, който събра 90.369 точки.

 

В паралелното класиране за младежи участват 11 състезатели, като с най-висок резултат от тях отново е представител на Сърбия – Неманя Майски с 57.664 точки, а челната тройка се допълва от двама българи - Деян Хаджи-Манич и Юлиян Славчев съответно с 31.654 и 27.674 точки.

 

Чрез жребий, от всички участници бяха избрани трима, които ще получат суитшърт CodeIT и клавиатура и мишка от Asbis България – официален дистрибутор на Cougar Gaming и Prestigio. Късметът се усмихна на Илиян Занкински, който ще получи суитшърт, както и на Благойце Павлески и Урос Огризович, които ще получат по един подарък от Asbis.

 

Вторият кръг от надпреварата ще бъде от типа „Спринт“ и ще се проведе на 7 декември под патронажа на проф. дн инж. Иван Кралов – ректор на Технически университет – София, проф. д-р инж. Даниела Гоцева – декан на Факултета по компютърни системи и технологии на ТУ и Ивайло Ушагелов – директор на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любен Чакалов“.

up_guy
Partners
https://www.uni-ruse.bg/
https://www.president.bg/
https://www.uni-sofia.bg/
https://tu-sofia.bg/
https://www.aubg.edu/