final
Final ranking after the last round
1. 100
2. 85
3. 70
See the whole ranking


News

Специална награда от CodeIT заминава за Белгия

София, 13.02.2020
snimka

Една от специалните награди за участниците в третия кръг на юбилейния 20-и сезон на надпреварата по програмиране CodeIT ще замине за Белгия.

 

Маратонът, който стартира на 19 януари, финишира на 9 февруари и в него участие взеха състезатели от България, Сърбия, Македония, Хърватия и Белгия. Голям брой от тях записаха ненулев резултат и ще получат тениски с кукер CodeIT.

 

Жребият за специалните награди на Asbis България – официален дистрибутор на Cougar Gaming и Prestigio, отреди едната от тях да отпътува за град Гортрейк (Бел), от където в надпреварата се включи Ян Куан. Освен със специалния подарък – компютърна мишка, той ще се сдобие и с тениска на CodeIT, тъй като е сред записалите ненулев резултат.

 

Другата специална награда от Asbis България – клавиатура, стана притежание на Дениз Потурлиев от Плевен, постигнал един от най-добрите 20 резултата в кръга.

 

Жребият определи суитшърта с мистичния кукер – талисман на юбилейния 20-ти сезон на CodeIT, да отиде при Иван Илиев от София.

 

С най-висок резултат в третия кръг е Душко Обрадович, който записа 91.663 точки. Общо петима българи намериха място в Топ 10, като с най-предно класиране е Антъни Господинов от Ямбол, класирал се четвърти със 78.228 точки.

 

В паралелното класиране за младежи участват 10 състезатели, като с най-висок резултат от тях отново е представител на Сърбия – Неманя Майски с 65.703 точки, а челната тройка се допълва от сънародника му Аца Губица (59.850 точки) и Дениз Потурлиев (27.369 точки).

 

Четвъртият кръг от надпреварата ще бъде от типа „Спринт“ и ще се проведе на 22 февруари под патронажа на чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, и г-жа Галина Бобева, директор на Математическа гимназия „Баба Тонка“, град Русе.

 

up_guy
Partners
https://www.uni-ruse.bg/
https://www.president.bg/
https://www.uni-sofia.bg/
https://tu-sofia.bg/
https://www.aubg.edu/