final
Крайно класиране след последния кръг
1. 100
2. 85
3. 70
Виж пълно класиране


Новини

23 години конкурс по програмиране CodeIT

София, 12.06.2023
snimka
snimka

snimka

Енчо Мишинев е победителят в  23. сезон на международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт. Церемонията по награждаване се състоя в СТЦ - Интерпред и събра на едно място ИТ таланти, официални лица, образователни и бизнес партньори, много приятели и съмишленици на конкурса.

„Днес Вие сте олицетворение на потенциала на нашия регион и на Югоизточна Европа за развитие, за сътрудничество и съвместна дейност в много посоки. Вашите знания и умения са силата, която неминуемо ще спомогне за просперитета на Балканите. Пожелавам Ви успех и дръзновение, много чудесни идеи и значими успехи.“ - сподели в писменото си обръщение към гостите Президентът на Република България Румен Радев, под чийто патронаж се провежда конкурсът.

„В Мусала Софт вече 23 години работим с мултинационални клиенти по проекти в най-горещите технологични области и съвсем буквално създаваме бъдещето – гордеем се с всеки мусаленец и приноса му в ИТ света. Това обаче никога не ни е било достатъчно – смятаме, че е наш дълг да даваме на обществото като цяло. Движим серия инициативи за подобряване на бизнес средата, но големият ни фокус е образование и то елитното образование – най-талантливите, които ще движат утрешния свят. CodeIT е част от това портфолио и е чест да провеждаме 23 години най-старото частно състезание по програмиране в света.“ - сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.


Финално Класиране CodeIT 2022/2023:

1.    Енчо Мишинев - Бакалавър по компютърни науки в университета Кеймбридж
2.    Антон Анастасов - магистър по Компютърни науки от Масачузетския технологичен институт
3.    Емил Инджев - студент по компютърни науки в Оксфорд
4.    Александър Губица - ученик в гимназия "Велико Петрович" - Сомбор, Сърбия
5.    Виктор Лучич - ученик в начално училище „Аврам Мразович“ - Сомбор, Сърбия
6.    Неманя Майски - ученик в гимназия „Велико Петрович“ - Сомбор, Сърбия
7.    Ведран Баич - учил в гимназия „Велико Петрович“ - Сомбор, Сърбия
8.    Душко Обрадович - учител в гимназия "Велико Петрович" - Сомбор, Сърбия
9.    Дениз Потурлиев - ученик в Математическа Гимназия "Гео Милев" - Плевен
10.    Михаил Михалев - ученик в Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" - Габрово
11.    Ясен Пенчев - ученик в  ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - Габрово
12.    Добромир Ангелов - ученик в МГ "Д-р Петър Берон" - Варна

Класиране младежи:

1.    Серкан Рашид - ученик в ППМГ "Нанчо Попович" и школа “АиБ”, Шумен
2.    Симона Христова - ученичка в ППМГ "Нанчо Попович" и Школа “АиБ”, Шумен
3.    Иво Иванов - ученик в ППМГ "Нанчо Попович" и школа “АиБ”, Шумен
4.    Велико Галович - ученик в начално училище „Аврам Мразович“ - Сомбор, Сърбия  
5.    Явор Василев - ученик в ППМГ "Нанчо Попович" и Школа “АиБ”, Шумен

На церемонията присъстваха академични и образователни партньори спонсори, посланикът на Сърбия Н.Пр. Желко Йович, приветствие от Н.Пр. Мачей Шимански прочете Ивона-Якушка Дудка, съветник в Посолството на Република Полша в България. От 2012г. Мусала Софт кани и топ гуру в състезателното програмиране, с когото финалистите обменят опит и вдъхновение. Тази година те се срещнаха с Камил Дебовски - “Errichto“, Полша - автор на 300+ задачи за Codeforces, Topcoder, Codechef и др. и с титли Codeforces „Legendary Grandmaster“ и Topcoder „Target“.

Почетен председател на журито от създаването на конкурса е проф. Красимир Манев - президент на "Международната Олимпиада по Информатика" /IOI/ (2014-2017) и председател на инициативния комитет на Първата европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI) и неин пръв президент.

Специални благодарности към нашите патрони и спонсори, които осигуриха наградите за финала и ни подкрепиха за реализацията на CodeIT, сезон 2022-2023.

Спонсори и партньори: Американска Фондация за България,  Samsonite, Razer, ERP Academy, Ubisoft Sofia, Freckles, оптики JOY Optics, Grand Optics и ZEISS VISION CENTER, СТЦ Интерпред, Brother, Аз мога - тук и сега, B2B media, DevstyleR, издателство „Ciela”, издателство „Жанет 45”, изба ”Edoardo Miroglio”.

Патрони: Българската академия на науките и Института по математика и информатика на БАН, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултет по математика и информатика, Технически университет - София и Факултет „Компютърни системи и технологии“,  Университет „Ангел Кънчев“ - Русе, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“,  Национална природоматематическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, Математическа гимназия „Баба Тонка“ - Русе, Профилирана природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" - Бургас, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - Бургас,  Технологично училище „Електронни системи” - София, Образцова Математическа гимназия "Академик Кирил Попов" - Пловдив, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ - Варна, Школа по информатика „А&Б“ - Шумен, Школа по информатика "Шикови" - Ямбол, Школа "Олимпийци" - София.

up_guy
Партньори
 http://www.math.bas.bg/
http://www.afbulgaria.org
http://www.fmi.uni-sofia.bg/
http://www.prestigio.bg/
http://www.basscom.org/
http://www.tu-sofia.bg/index.html
http://www.musala.com/
http://www.microsoft.com/bg/bg/
https://www.president.bg/