Финалът на CodeIT сезон 2023/2024 ще се проведе присъствено в София на 2-3 юни. Очаквайте подробности.

Временно класиране след кръг 6
1.Boris Mihov335
2.Душко Обрадовић295
3.Христо Христов201


Новини

БАСКОМ среща таланти в трети кръг на CodeIT

София, 31.01.2012
snimka

Александър Георгиев - II място, Мая Маринова, изпълнителен директор на БАСКОМ, Николай Неделчев - I място, Владислав Харалампиев - III място, Хараламби Хараламбиев, ръководител на проекти в Мусала Софт

След проведения III-ти кръг на национално състезание по програмиране CodeIT, победител за втори път в маратонски кръг е Николай Неделчев. С минимална разлика в резултатите са класираните на второ и трето място Александър Георгиев и Владислав Харалампиев - едно от златните момчета по информатика на България.

Кръгът МАРАТОН се проведе с партньорството на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Наградите на тримата най-добри връчиха носителят на грамота в конкурса "Джон Атанасов" за 2011г. Хараламби Хараламбиев, ръководител на проекти в Мусала Софт и Мая Маринова, изпълнителен директор на Асоциацията. Носителят на първо място си тръгна с електронен четец Kindle Touch WiFi.

"Състезания като CodeIT са от важно значение за БАСКОМ, защото те развиват средата, в която функционира българският софтуерен бранш. Не една или две софтуерни компании в България са създадени от млади специалисти, които са повярвали в себе си, след като са спечелили преди време други престижни награди и аз вярвам, че CodeIT също ще има важна мотивираща роля за днешните млади програмисти" - сподели Мая Маринова пред състезателите.

Предстои провеждането на още три задочни кръга на CodeIT преди големия финал през май под патронажа на посолството на Южна Африка. Следващият кръг - СПРИНТ - ще се проведе на 4 февруари, седмица преди зимните състезания по информатика.

Повече за БАСКОМ

Българската асоциация на софтуерните компании - БАСКОМ - е създадена през 2001 г. В Асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентноспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентостта на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.


Допълнителна информация за:
CodeIT - www.codeit.bg
БАСКОМ - www.basscom.org
Мусала Софт - www.musala.com

up_guy
Партньори