Временно класиране след кръг 4
1.Boris Mihov235
2.Душко Обрадовић210
3.Nemanja Majski181


Новини

Стартира 22-ри сезон на CodeIT

София, 22.10.2021
snimka

На 23.10.2021 г. (тази събота) стартира 22-ри сезон на международния конкурс по програмиране на Мусала Софт – CodeIT (https://codeit.bg). Състезанието ежегодно се провежда под патронажа на Президента на Република България и събира на едно място ИТ таланти от цял свят.

Първият кръг на CodeIT е от типа Маратон и ще продължи три седмици – стартира тази събота на 23.10.2021 г. от 10:00ч. и ще приключи на 14.11.2021 в 20:00ч. Патрони на кръга са проф. дфн Анастас Герджиков, Ректор на СУ „Св. Климент Охридски“; доц. Първан Първанов, декан на Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев, директор на СМГ „Паисий Хилендарски“.

Неонови мърчандайз тениски на 22-ри сезон очакват всички участници с ненулев резултат, а допълнителни награди на жребиен принцип ще получават трима участници във всеки от 6-те кръга - CodeIT суитшърт, награди от Cougar Gaming и Prestigio.

Мусала Софт пожелава успех и вдъхновение на всички участници в новото издание на конкурса CodeIT. Новини и актуална информация за състезанието можете да получавате и на сайта на конкурса www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT.
 
Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT (https://codeit.bg/) е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика, организиран от Мусала Софт от самото създаване на компанията през 2000 г.
 
CodeIT няма възрастови ограничения, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България. Почетен председател на журито е Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).
 
По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас включително.

up_guy
Партньори