Временно класиране след кръг 5
1.Душко Обрадовић295
2.Boris Mihov235
3.Filip Repman193


Новини

БАСКОМ награди ИТ таланти в CodeIT

София, 14.02.2014
snimka

14 февруари 2014г. Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ награди победителите в трети кръг на конкурса по програмиране CodeIT (www.codeit.bg). Победител в кръга е Пано Панов -  един от дванадесетте финалисти в конкурса  през изминалия сезон.

Втори в класирането е Владислав Харалампиев  -  студент 3 курс, Факултет по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, а трети - Добрик Георгиев, 10 клас в ПМГ "Акад. Боян Петканчин", гр. Хасково и възпитаник на Школа А&Б.

„Подкрепяме участниците в CodeIT, защото вярваме в развитието, вярваме в таланта и вярваме в неограничените възможности, които дава информатиката и програмирането на всеки един от участниците.“ - сподели Бисер Иванов, заместник-председател на Управителния съвет на БАСКОМ.

Победителите получиха награди и грамоти, осигурени от софтуерната компания Мусала Софт и Българската асоциация на  софтуерните компании БАСКОМ.

Конкурсът по програмиране CodeIT се провежда всяка година под патронажа на Президента на Република България.

Допълнителна информация за БАСКОМ (www.basscom.org): Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ - е създадена през 2001 г. В Асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентоспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентостта на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.

up_guy
Партньори