Временно класиране след кръг 4
1.Boris Mihov235
2.Душко Обрадовић210
3.Nemanja Majski181


Новини

Президентът награди победителя в конкурса по програмиране CodeIT, сезон 2014

София, 13.05.2014
snimka

Обща снимка на финалистите в конкурса по програмиране CodeIT, сезон 2014

snimka

Обща снимка на най-добре представилите се в CodeIT Junior, сезон 2014

13 май 2014г., София. Президентът на Република България Росен Плевнелиев награди победителя в конкурса по програмиране CodeIT 2014. На първо място с най-много точки  на финала се класира Антон Райчук от Украйна, втори е Момчил Пейчев 12 клас, Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ - Варна и трети в класирането е Владислав Харалампиев,  III курс, ФМИ, Софийски университет „Св.Климент Охридски“.

 

На официалната церемония по награждаване присъстваха партньори на конкурса от неправителствени организации, ИТ Асоциации, представители на бизнеса и най-елитните образователни институции в България. По време на официалната церемония Президентът на Република България Росен Плевнелиев подчерта потенциала на страната да се превърне в регионален център в областта на информационните и комуникационните технологии. „Имаме шанс отново да позиционираме България на картата като регионален център на високите технологии, като държава на иновациите и като държава, в която младите хора опитват, учат се, рискуват и преди всичко действат“, каза държавният глава.

 

Победителят в CodeIT се определя след проведен присъствен финален кръг, до който достигат 12-те най-добри състезатели през сезона. Цялостното класиране на финалистите е както следва:

 

1.Антон Райчук, Украйна, 

2.Момчил Пейчев, Варна

3.Владислав Харалампиев, София, Веселин Георгиев

4.Веселин Георгиев, София

5.Тодор Бончев, Враца

6.Александър Георгиев, София

7.Енчо Мишинев, Ямбол

8.Добрик Георгиев, Хасково (Школа А&Б, гр. Шумен)

9.Владимир Владимиров, Монтана

10.Пламен Томов, София

11.Симеон Стойков, Ямбол

12.Пано Панов, София

 

Специално за финалистите в страната гостува световноизвестния ИТ Гуру Пьотр Митричев от Русия. Той изнесе лекция пред най-добре представилите се в CodeIT и CodeIT Junior, както и учениците от водещата школа по информатика в България „А&Б“, гр. Шумен. "Радвам се, че тук се състезават както студенти и зрели програмисти, така деца и ученици. Конкурсът предостави доста предизвикателнa задачa на финала“ – сподели Пьотр Митричев.

 

Награди за финалистите бяха осигурени от Американска фондация за България, Infragistics, Brother, Joy Optics, Майкрософт България, Българска асоциация за информационни технологии (БАИТ),  Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Мусала Софт, книжарници Сиела и Фрекълз.  Церемонията се осъществи благодарение на винарна Едоардо Миролио и домакините от Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

 

Конкурсът е с 14 годишна история и се организира от софтуерна компания Мусала Софт. Всяка година CodeIT се провежда под патронажа на Президента на Република България.

up_guy
Партньори