Финалът на CodeIT сезон 2023/2024 ще се проведе присъствено в София на 2-3 юни. Очаквайте подробности.

Временно класиране след кръг 6
1.Boris Mihov335
2.Душко Обрадовић295
3.Христо Христов201

1ви кръг Маратон

Дата и продължителност на кръга

Старт: 10.10.2020 / 10:00 ч.
Край: 31.10.2020 / 20:00 ч.

picture
Радвам се, че Софийският университет „Св. Климент Охридски“ традиционно е партньор на едно от най-престижните състезания по програмиране. Като съм горд с постиженията на преподавателите и студентите на Факултета по математика и информатика, защото отличната реализация на възпитаниците ни в България и по света се дължи на солидното академично образование в областта на информационните технологии. Ключов фактор за този успех е интересът към природните науки и информационните технологии да бъде стимулиран от ранна възраст. Затова приветствам последователната и дългогодишна работа на „Мусала Софт“ с най-младите таланти и желая на състезателите успешно справяне с алгоритмичните предизвикателства в CodeIT.


Проф. дфн Анастас Герджиков,
Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“
picture
131 години Факултет по математика и информатика на СУ и 21 години конкурс по програмиране CodeIT. Цифрите ни вдъхновяват, носят отговорност и най-вече ни мотивират да продължаваме да даваме всичко от себе си в развитието на най-старото висше училище на Република България - СУ „Св. Климент Охридски“ и на първия частен международен конкурс по информатика - CodeIT.
Приветствам участниците в първия кръг на състезанието в сезон 2020/2021 и желая успех!


Доц. д-р Първан Първанов,
Декан на Факултета по математика и информатика,
Софийски университет „Св. Климент Охридски“
picture
Скъпи ученици, студенти, млади хора запленени от магията на програмирането,
Приветствам Ви в началото на 21-вото издание на Международното състезание по програмиране CodeIT и Ви пожелавам успех!
В XXI век програмистите са като рицарите в епохата на любимото ми Средновековие. Те са призвани да пазят слабите, да помагат на обществото и да се грижат за сигурността и просперитета на останалите. Пожелавам Ви да програмирате с усмивка и удоволствие, да се забавлявате и да творите, да мечтаете смело и да сбъдвате мечтите си!
Нека участието Ви в CodeIT бъде изпълнено с незабравими моменти, нови и интересни предизвикателства, нови познанства и приятелства!
Поздравления за екипа на Мусала Софт, чиито чудесни инициативи са навсякъде около нас, а CodeIT e именно такава чудесна инициатива, която е обърната към бъдещето и към по-добрия утрешен ден!
Пожелавам от все сърце успех на всички!


Д-р Антоан Тонев,
Директор на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“

Патрон на кръга - Проф. дфн Анастас Герджиков, доц. д-р Първан Първанов и д-р Антоан Тонев

Спонсори

Партньори