Финалът на CodeIT сезон 2023/2024 ще се проведе присъствено в София на 2-3 юни. Очаквайте подробности.

Временно класиране след кръг 6
1.Boris Mihov335
2.Душко Обрадовић295
3.Христо Христов201

6ти кръг Спринт

Дата и продължителност на кръга

Старт: 28.4.2024 / 14:05 ч.
Край: 28.4.2024 / 18:05 ч.

picture
Здравейте, момчета и момичета!

За мен е чест да ви поздравя с участието ви в най-престижното частно състезание по информатика в България, CodeIT.

Школа А&Б години наред е печелила това състезание в лицето на Рoстислав Руменов и Румен Христов. Много от нашите възпитаници са били организатори на това престижно състезание – Петър Иванов, Георги Георгиев, Ивайло и Антон Черневи.

Партньорството ни с Мусала Софт датира от самото начало на създаването на компанията и ние приветстваме нейната политика на подкрепа на подготовката на бъдещите програмисти! Компанията винаги е подкрепяла всички инициативи, свързани със състезателната информатика. Заедно с Мусала Софт инициирахме и организирахме Първата Европейска Младежка Олимпиада по Информатика (eJOI) през 2017 г. Компанията е незименен партньор и на Международния турнир по информатика за напреднали (IATI), който се провежда всяка година в Шумен. Благодарим за приятелството и подкрепата!

Пожелавам на екипа на CodeIT и на Мусала Софт още много успехи!

Пожелавам на участниците в състезанието успешно представяне, но преди всичко – забавлявайте се, преборвайки трудните задачи и нека най-добрият спечели!

Бисерка Йовчева,
ръководител на Школа „А&Б“
picture
Скъпи организатори и състезатели!

За четвърта поредна година имам честта и удоволствието да ви приветствам с провеждането на шестия, решителен за класирането на финалите кръг на много силния турнир по информатика CodeIT 2024 година.

Организаторите на турнира заслужават най-искрено възхищение и поздравления за постоянството и усилията в провеждането на едно толкова трудно и авторитетно състезание, в което вземат участие най-силните млади информатици на България и много силни състезатели от чужбина. Особени поздравления заслужават за това, че толкова години успяват да обезпечават научно турнира с интересни и трудни задачи.

Радващо е както това, че всяка година в състезанието се включват нови състезатели, така и това, че участват много млади хора, които вече са преминали през ученическите състезателни години и са поели своя професионален път в областта на информатиката. Това показва, че CodeIT върши огромна работа както за събуждане на интереса и развитието на талантливи ученици в областта на информатиката, така и за развитието на младежи, избрали информатиката за свое професионално поприще.

Пожелавам успех на състезателите и организаторите на шестия кръг на CodeIT, 2024 година!

Руско Шиков,
ръководител на школа „Шикови“ – гр. Ямбол
picture
Здравейте, състезатели и организатори!

От името на школа "Олимпийци" искам да изкажа нашата гордост да сме патрони на тазгодишния последен спринт на конкурса CodeIT. С удоволствие подкрепяме Мусала Софт в организацията на това международно състезание с уникален формат. Като бивши участници и състезатели ние знаем какво означава да се изправиш пред предизвикателството да се състезаваш. Състезанията като CodeIT не само развиват полезни качества като целеустременост, бърза мисъл и умение за справяне с напрежението и конкуренцията, но и помагат за формиране на добро логическо и алгоритмично мислене. Всички тези неща са ценни и от тях ще се възползвате през целия си живот.

Програмирането е вратата към бъдещето, особено в развиващата се непрестанно и с бурни темпове IT индустрия. Знанията и способностите, които придобивате на състезанията като ученици, ще ви подготвят за предизвикателствата и възможностите, които предстоят. Това ще ви позволи да вземете дейно участие в бъдещите достижения в информатичната сфера.

Пожелаваме ви интересен спринт, изпълнен с предизвикателни задачи, подготвяни усилено от екипа на CodeIT. Успех на всички!

Илиян Йорданов,
преподавател в школа „Олимпийци“

Патрон на кръга - Бисерка Йовчева - ръководител на школа "А&Б", Руско Шиков - ръководител на школа "Шикови" и Илиян Йорданов - преподавател в школа "Олимпийци"

Партньори