Временно класиране след кръг 5
1.Душко Обрадовић295
2.Boris Mihov235
3.Filip Repman193

2ри кръг Спринт

Дата и продължителност на кръга

Старт: 16.12.2023 / 14:00 ч.
Край: 16.12.2023 / 18:00 ч.

picture
За мен е удоволствие Техническият университет – София да бъде съпричастен в престижното състезание по програмиране – CodeIT. Техническият университет – София следи внимателно насоките на развитие на сектора, защото обучава всяка година стотици студенти, които след това доказват своите професионални умения и предоставят на България и света отлични, компетентни специалисти.

Ние поддържаме добри взаимоотношения с нашите бизнес партньори, с проектите на бизнеса и сме двигатели на много иновационни проекти на Европейския съюз. Нашето академично образование отваря дългосрочни перспективи на бъдещите инженери, дава самочувствие и конкурентоспособност. Именно училищата са основният показател на възможностите на бъдещите инженери и това състезание дава силен стимул за това.

Приветствам дългогодишната работа на „Мусала Софт“ за стимулиране и развитие способностите на млади таланти от училищните среди. Това е безспорен принос за развитие на успешни реализации, които ще доведат младите специалисти до желанието да покоряват върхове в програмирането, да станат компютърни инженери и да се отдадат на професията.

Желая ползотворна работа и много успехи на конкурса CodeIT през тази година.


проф. дн инж. Иван Кралов,
ректор на Технически университет – София
picture
Скъпи млади хора, състезатели и бъдещи разработчици, за мен - като дългогодишен Декан на Факултета по комптърни системи и технологии при ТУ - София, поредна година е чест да ви поздравя за ентусиазма и правилния избор на бъдеща професия.

България се слави като държава с отлично подготвени програмисти и именно затова е търсена дестинация от най-големмите световни IT компании.

Вие сте избрали този път. Той е труден, но благодатен. Пожелавам ви упорство и успех!


проф. д-р инж. Огнян Наков,
декан на Факултет по компютърни системи и технологии на Технически университет – София
picture
Уважаеми състезатели,

За мен и институцията НПМГ е чест и удоволствие да приветствам включването Ви в 24. Сезон на Международния конкурс по пограмиране, организиран от софтуерната компания Мусала Софт!

Пожелавам успех и много бърза скорост на мисълта в предстоящия СПРИНТ – втори кръг на конкурса по програмиране CodeIT.

Горд съм, че отново НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ е партньор в надпреварата, която събира на едно място ИТ талантите от цял свят.


Ивайло Ушагелов,
директор на Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“
picture
Скъпи участници в 24. сезон на международния конкурс по програмиране CodeIT,

За мен е удоволствие да Ви поздравя и да Ви засвидетелствам увереността си, че с участието си в това престижно състезание Вие правите още една стъпка по пътя към успеха! Съюзът на математиците в България има дългогодишни и плодотворни отношения с организатора на състезанието – "Мусала Софт". Нашият съвместен опит и сътрудничество в областта на информационните технологии и образованието са основа за създаване на иновативни решения и подкрепа на развитието на талантливи млади специалисти. Благодарение на общите ценности и ангажимент към осигуряването на перспективи за талантливите млади хора, двете организации съвместно допринасят за технологичния напредък и академичното развитие в България.

През годините CodeIT се превърна в символ на иновациите, страстта към науката и стремежа към отличие в областта на програмирането. Вашият талант, усърдие и непреклонна воля да се усъвършенствате са вдъхновение за нас и за многобройните млади хора, които идват след вас.

Пожелавам ви успех, иновативни решения и много забавни моменти през този сезон! Нека CodeIT продължи да свързва общността на програмистите и да стимулира постигането на нови върхове в тази вълнуваща дисциплина!


С приятелски поздрав,
чл.-кор. Николай Николов,
председател на Съюза на математиците в България

Патрон на кръга - Проф. дн инж. Иван Кралов, проф. д-р инж. Огнян Наков, Ивайло Ушагелов и проф. дмн Николай Николов

Партньори