Временно класиране след кръг 5
1.Душко Обрадовић295
2.Boris Mihov235
3.Filip Repman193

1ви кръг Маратон

Дата и продължителност на кръга

Старт: 22.10.2022 / 10:00 ч.
Край: 13.11.2022 / 20:00 ч.

picture
Удоволствие и чест е, че Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за пореден път е партньор на едно от най-престижните състезания по програмиране. Нашият факултет по математика и информатика е Софийският университет има основна заслуга за развитието на този сектор със солидното академично образование, което предлага в областта на информатиката и на информационните технологии. На това се дължи и отличната реализация на възпитаниците ни в България и по света.

Успехите във висшето образование са невъзможни без сериозна подготовка в училище. Интересът към природните науки и информационните технологии трябва да бъде стимулиран от най-ранна възраст. Затова приветствам последователната и дългогодишна работа на „Мусала Софт“ за привличане и развитие на най-младите таланти и желая на състезателите успешно представяне в тазгодишния конкурс CodeIT.


Проф. дфн Анастас Герджиков,
Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“
picture
Горд съм, че за поредна година Факултетът по математика и информатика към най-стария университет на Република България, е патрон на най-стария конкурс по програмиране - CodeIT. Мисията на ФМИ да съхранява, обогатява и предава знания в областта на чистата и приложната математика, на информатиката и компютърните науки и мисията на CodeIT - да развива талантите по състезателно програмиране, имат много важна допирателна. А именно - изграждане на личности, които със своите знание, увереност и любопитството в областта на точните науки, имат силата да променят света!


Доц. д-р Първан Първанов,
Декан на Факултета по математика и информатика, Софийски университет „Св. Климент Охридски“
picture
Скъпи ученици, студенти, млади хора, запленени от магията на програмирането,

Приветствам Ви по случай началото на 23-тото издание на Международното състезание по програмиране CodeIT и Ви пожелавам безброй незабравими мигове по време на неговото провеждане, много усмивки и много реализирани планове!

В последните няколко години пред целия свят имаше много предизвикателства и повечето от тях бяха решени с помощта на новите технологии. Светът показа, че вече живеем в нова епоха и вървим уверено към едно ново общество, което разчита изключително на информацията, информационните технологии и свободата да ги ползваш, когато и където пожелаеш. По тази причина програмистите заемат своето достойно място в авангарда на хората, които трябва да се погрижат за общественото благо и добруване. Вярвам, че мнозина от Вас осъзнават, че за да бъдем лично щастливи, трябва да се погрижим за благоденствието на обществото към което принадлежим. За да бъдем наистина успешни и да живеем в един спокоен и проспериращ свят, трябва да се грижим не само за самите себе си, а и аз всички около нас. Искрено се надявам, че всеки от Вас ще направи света едно по-добро място със силата на интелекта и разума си, но и с морала и духа, които носите в себе си.

Поздравления за целия екип на Мусала Софт, чиито чудесни инициативи са навсякъде около нас, а CodeIT e именно такава чудесна инициатива, която е обърната към бъдещето и към по-добрия утрешен ден!

Пожелавам от все сърце успех на всички!


Д-р Антоан Тонев,
Директор на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“

Патрон на кръга - Проф. дфн Анастас Герджиков, доц. д-р Първан Първанов и д-р Антоан Тонев

Партньори