Временно класиране след кръг 5
1.Душко Обрадовић295
2.Boris Mihov235
3.Filip Repman193

6ти кръг Спринт

Дата и продължителност на кръга

Старт: 22.4.2023 / 14:05 ч.
Край: 22.4.2023 / 18:05 ч.

picture
Привет на всички участници и организатори на CodeIT!

Тези дни си мислех, че повечето от участниците в състезанието не са били родени, когато то беше създадено, а сега си давам сметка, че това важи и за част от организаторите. Наистина CodeIT е вече едно старо традиционно състезание, което години наред обединява състезатели от различни възрасти и различни държави.

Благодаря на Мусала Софт, че ежегодно организират този празник на състезателната информатика.

За Школа "А&Б" е чест да бъде патрон на поредния кръг на тазгодишното състезание. Школа "А&Б" участва със своите ученици от първите издания на състезанието, многократно сме го печелили и многократно сме участвали и в организацията му.

От сърце желаем успех на всички състезатели! Преборете се успешно със задачите, но най-важно е да се забавлявате!

И нека най-добрият спечели!


Бисерка Йовчева,
ръководител на Школа „А&Б“

picture
Скъпи организатори и състезатели!

Отново е време за решителния, шести кръг на много авторитетния турнир CodeIT 2023 година и отново много силни млади информатици от България и чужбина ще трябва да напрегнат сили, за да успеят да се класират за финалите.

Скъпи състезатели, не съжалявайте за вложените усилия! Чрез решаване на трудни задачи вие развивате своите умения да се справяте с всякакви интелектуални предизвикателства в живота и се подготвяте за решаване на сложните проблеми, които задължително възникват пред всеки IT специалист, който иска да създава полезен и добре работещ софтуер.

Скъпи организатори, за поредна година искам да ви поздравя за благородните ви усилия, чрез които внасяте огромна лепта в равитието на младите информатици и в подготовката на националните състезатели на България за предстоящите летни международни състезания.

Пожелавам успех на състезателите и организаторите на шестия кръг на CodeIT, 2023 година!


Руско Шиков,
ръководител на школа „Шикови“ – гр. Ямбол
picture
Здравейте, участници и организатори!

За нас от школа „Олимпийци“ е чест да бъдем патрон на последния спринт в CodeIT – уникално онлайн състезание, завършващо с присъствен финален кръг. Поздравяваме Мусала Софт, която го провежда и организира от над 20 години. В частност за мен, като бивш участник и състезател, е голямо удоволствието да приветствам всички Вас.

Състезанията изграждат важни умения като целеустременост, бърза мисъл, справяне с напрежението и т.н. Тези по информатика развиват много добре логическото и алгоритмично мислене и с право може да се каже, че са врата към една от най-бързо развиващите се индустрии в момента – IT индустрията. Знанията и способностите, които придобивате, тренирайки и явявайки се на състезания, ще са много важни за Вас, за да водите бъдещия прогрес. Все повече неща стават постижими чрез компютрите и в днешно време с бурното развитие на невронните мрежи и езиковите модели. Един ярък пример е нашумелият напоследък чат бот ChatGPT, който има отлични способности да води дискусии и отговаря на въпроси. Но той има много накъде да се развива особено в посоката за решаване на състезателни задачи. Вие можете да се справяте много по-добре от него с нестандартните задачи, с които се сблъсквате постоянно.

От школа „Олимпийци“ Ви пожелаваме един интересен спринт, на който да се насладите на подготвените предизвикателни задачи от екипа на CodeIT към Мусала Софт, част от които бяха участници в конкурса едва до преди 1-2 години. Нека най-добрите спечелят и се класират за финалния кръг в София. Успех!


Илиян Йорданов,
преподавател в школа „Олимпийци“
picture
Елеонора Павлова,
Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, Варна

Патрон на кръга - Бисерка Йовчева - ръководител на школа "А&Б", Руско Шиков - ръководител на школа "Шикови" и Илиян Йорданов - преподавател в школа "Олимпийци"

Партньори