Временно класиране след кръг 5
1.Душко Обрадовић295
2.Boris Mihov235
3.Filip Repman193

4ти кръг Спринт

Дата и продължителност на кръга

Старт: 24.2.2024 / 14:05 ч.
Край: 24.2.2024 / 18:05 ч.

picture
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОТ ЕКИПА НА „МУСАЛА СОФТ РУСЕ“,
УВАЖАЕМИ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА ПО ПРОГРАМИРАНЕ CodeIT,

За мен е чест и изключително удоволствие, като Ректор на Русенския университет, от свое име и от името на академичната общност на нашето висше училище, да поздравя управителния екип на компанията, нейните служители и участниците в състезанието със стартирането на 24-тия сезон на международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от софтуерната компания Мусала Софт!

Искрено благодаря за поканата да бъда отново патрон на поредния сезон от надпреварата!

Мусала Софт винаги е била еталон за висок професионализъм и добронамереност. Това доведе до превръщането на партньорството ни с компанията в една прекрасна традиция, която продължаваме да обогатяваме и развиваме.

В Русенския университет поддържаме и развиваме тесни връзки и сътрудничество с много средни училища, защото сме убедени, че успехите във висшето образование са невъзможни без сериозна подготовка в училище. Затова се стремим да подпомогнем учителите в стимулирането на интересите на учениците към природните науки и информационните технологии от много ранна възраст. В тази насока от дълги години работи и “Мусала Софт”, привличайки млади таланти в организираните от нея състезания, за което още веднъж поздравявам целия екип на компанията!

На всички участници в конкурса пожелавам успех и на добър час!


акад. Христо Белоев, дтн,
ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“
picture
Здравейте, скъпи приятели!

За мен е чест да поздравя участниците в 24-ти сезон на един от най-перспективните конкурси по състезателно програмиране в света. Създаден през 2000 г. като национално състезание, днес CodeIT събира стотици участници от България и света, в това число и много сегашни, и завършили ученици от МГ „Баба Тонка“.

Бъдете вдъхновители на все повече млади хора да се занимават с програмиране и кодиране. Радвам се, че съм сред приятелите на CodeIT и за пореден път имам възможността да пожелая успех на всички състезатели.

На добър старт на всички участници!


д-р Галина Бобева,
директор на МГ „Баба Тонка“, Русе
picture


Елеонора Павлова,
директор на Математическа гимназия "д-р Петър Берон" - Варна

Патрон на кръга - Акад. Христо Белоев и Галина Бобева

Партньори