Финалът на CodeIT сезон 2023/2024 ще се проведе присъствено в София на 2-3 юни. Очаквайте подробности.

Временно класиране след кръг 6
1.Boris Mihov335
2.Душко Обрадовић295
3.Христо Христов201

1ви кръг Маратон

Дата и продължителност на кръга

Старт: 28.10.2023 / 10:00 ч.
Край: 19.11.2023 / 20:00 ч.

picture
Удоволствие и чест е, че Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за пореден път е партньор на едно от най-престижните състезания по програмиране. Нашият факултет по математика и информатика в Софийския университет има основна заслуга за развитието на този сектор със солидното академично образование, което предлага в областта на информатиката и на информационните технологии. На това се дължи и отличната реализация на възпитаниците ни в България и по света.

Успехите във висшето образование са невъзможни без сериозна подготовка в училище. Интересът към природните науки и информационните технологии трябва да бъде стимулиран от най-ранна възраст. Затова приветствам последователната и дългогодишна работа на „Мусала Софт“ за привличане и развитие на най-младите таланти и желая на състезателите успешно представяне в тазгодишния конкурс CodeIT.


Проф. дфн Анастас Герджиков,
Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ 2015 - 2023
picture
Традиционно Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и в частност Факултетът по математика и информатика са партньори на едно от най-старите и престижни състезания по програмиране в България – CodeIT. Като Декан на ФМИ за мен е привилегия отново да сме патрон на 24-тото издание на този международен конкурс. Приоритет за преподавателите от ФМИ е подготовката не просто на добри специалисти с придобити фундаментални познания в областта на математиката, информатиката и компютърните науки, а да произвеждаме креативно мислещи млади учени с изградени практически умения, и в частност бъдещите лидери в ИТ сектора. Фокусът и характерът на CodeIT напълно импонират на ФМИ и затова партньорството ни с „Мусала Софт“ от години е пълноценно. С радост продължаваме да работим съвместно за общите ни цели – предаване на солидни знания и умения, включително чрез предлагане на нови и нови предизвикателства за младите хора, в името на развитието и поддържането на висок професионализъм в областта на точните науки и IT сектора в България.

Пожелавам ползотворна работа и много успехи на младите състезатели в тазгодишния конкурс CodeIT!


Проф. д-р Мая Стоянова,
Декан на Факултета по математика и информатика, Софийски университет „Св. Климент Охридски“
picture
Скъпи ученици, студенти, млади хора, запленени от магията на програмирането,

Приветствам Ви по случай началото на 24-тото издание на Международното състезание по програмиране CodeIT и Ви пожелавам да се забавлявате, да се усмихвате и да се чувствате удовлетворени от задачите и предизвикателствата, с които се справяте и ще се справяте!

В последните няколко години животът ни се променя стремглаво и се срещаме с много нови или позабравени предизвикателства, като голяма част от тях са решени или могат да бъдат решени с помощта на новите технологии. Заради това е важно днес част от най-добрите и най-будни млади умове да бъдат ангажирани с програмирането. Днес програмистите заемат важно място в живота на обществото не толкова заради постоянния фокус върху дейността им и заради непрекъснатото изтъкване на високите им заплати, колкото заради възможността да повлияят върху развитието на цялото общество и да допринесат за общественото благополучие. За да бъдем наистина успешни и да живеем в един спокоен и проспериращ свят, трябва да се грижим не само за самите себе си, а и за всички около нас. Искрено се надявам, че всеки от Вас ще направи света едно по-добро място със силата на интелекта и разума си, но и с морала и духа, които носите в себе си.

Поздравления за целия екип на Мусала Софт, чиито чудесни инициативи са навсякъде около нас, а CodeIT e именно такава чудесна инициатива, която е обърната към бъдещето и към по-добрия утрешен ден!

Пожелавам от все сърце успех на всички!


Д-р Антоан Тонев,
Директор на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“

Патрон на кръга - Проф. дфн Анастас Герджиков, доц. д-р Първан Първанов и д-р Антоан Тонев

Партньори