Финалът на CodeIT сезон 2023/2024 ще се проведе присъствено в София на 2-3 юни. Очаквайте подробности.

Временно класиране след кръг 6
1.Boris Mihov335
2.Душко Обрадовић295
3.Христо Христов201

6ти кръг Спринт

Дата и продължителност на кръга

Старт: 23.5.2021 / 14:15 ч.
Край: 23.5.2021 / 17:15 ч.

picture
Здравейте, момчета и момичета!

За мен е чест да ви поздравя с участието ви в най-престижното частно състезание по информатика в България, CodeIT.

Школа А&Б години наред е печелила това състезание в лицето на Рoстислав Руменов и Румен Христов. Много от нашите възпитаници са били организатори на това престижно състезание – Петър Иванов, Георги Георгиев, Ивайло и Антон Черневи.

Партньорството ни с Мусала Софт датира от самото начало на създаването на компанията и ние приветстваме нейната политика на подкрепа на подготовката на бъдещите програмисти! Компанията винаги е подкрепяла всички инициативи, свързани със състезателната информатика. Заедно с Мусала Софт инициирахме и организирахме Първата Европейска Младежка Олимпиада по Информатика (eJOI), която тази година ще има свой първи мини-юбилей – 5 години и въпреки пандемията, той отново ще се проведе, макар и онлайн. Компанията е незименен партньор и на Международния Есенен Турнир по Информатика (IATI), който се провежда всяка година в Шумен. Благодарим за приятелството и подкрепата!

Пожелавам на екипа на CodeIT и на Мусала Софт още много успехи!

Пожелавам на участниците в състезанието успешно представяне, но преди всичко – забавлявайте се, преборвайки трудните задачи и нека най-добрият спечели!


Бисерка Йовчева,
ръководител на Школа „А&Б“
picture
Скъпи организатори и състезатели,

Щастлив съм да поздравя всички, които са причастни към провеждането на решителния шести кръг от авторитетното състезание по информатика CodeIT през тази година.

Решаването на задачи представлява търсене на изход от някакво затруднено положение или на пътища за преодоляване на препятствия. Това е процес на постигане на цел, която първоначално изглежда трудно достижима. Решаването на задачи е специфична особеност на интелекта, а интелектът е особен дар на човека. Поради това, решаването на задачи може да бъде разглеждано като една от най-ползотворните човешки дейности.

Подготвяйки се и участвайки в различните състезания за решаване на задачи, младите хора се подготвят за активно и ползотворно участие в живота.

Организирайки състезания за решаване на задачи, организаторите способстват максимално за изграждане на хора, които утре ще могат творчески да се справят със сложните проблеми на съвремието и бъдещето.

В този смисъл искам да изкажа най-искрените си благодарности към фирма Мусала Софт, организатор на CodeIT, която дълги години подпомага развитието на българските таланти в областта на информатиката.

Пожелавам успех на състезателите и организаторите на шестия кръг на CodeIT, 2021 година!


Руско Шиков,
ръководител на школа „Шикови“ – гр. Ямбол,
собственик/управител на ОПКО Сис ООД

Патрон на кръга - Бисерка Йовчева - ръководител на школа "А&Б" и Руско Шиков - ръководител на школа "Шикови"

Спонсори

Партньори