Финалът на CodeIT сезон 2021/2022 се проведе присъствено в София на 12-13 юни. Повече информация тук.

final
Крайно класиране след последния кръг
1. 100
2. 85
3. 70
Виж пълно класиране


Новини

23 години конкурс по програмиране CodeIT

София, 12.06.2023
snimka
snimka

snimka

Енчо Мишинев е победителят в  23. сезон на международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт. Церемонията по награждаване се състоя в СТЦ - Интерпред и събра на едно място ИТ таланти, официални лица, образователни и бизнес партньори, много приятели и съмишленици на конкурса.

„Днес Вие сте олицетворение на потенциала на нашия регион и на Югоизточна Европа за развитие, за сътрудничество и съвместна дейност в много посоки. Вашите знания и умения са силата, която неминуемо ще спомогне за просперитета на Балканите. Пожелавам Ви успех и дръзновение, много чудесни идеи и значими успехи.“ - сподели в писменото си обръщение към гостите Президентът на Република България Румен Радев, под чийто патронаж се провежда конкурсът.

„В Мусала Софт вече 23 години работим с мултинационални клиенти по проекти в най-горещите технологични области и съвсем буквално създаваме бъдещето – гордеем се с всеки мусаленец и приноса му в ИТ света. Това обаче никога не ни е било достатъчно – смятаме, че е наш дълг да даваме на обществото като цяло. Движим серия инициативи за подобряване на бизнес средата, но големият ни фокус е образование и то елитното образование – най-талантливите, които ще движат утрешния свят. CodeIT е част от това портфолио и е чест да провеждаме 23 години най-старото частно състезание по програмиране в света.“ - сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.


Финално Класиране CodeIT 2022/2023:

1.    Енчо Мишинев - Бакалавър по компютърни науки в университета Кеймбридж
2.    Антон Анастасов - магистър по Компютърни науки от Масачузетския технологичен институт
3.    Емил Инджев - студент по компютърни науки в Оксфорд
4.    Александър Губица - ученик в гимназия "Велико Петрович" - Сомбор, Сърбия
5.    Виктор Лучич - ученик в начално училище „Аврам Мразович“ - Сомбор, Сърбия
6.    Неманя Майски - ученик в гимназия „Велико Петрович“ - Сомбор, Сърбия
7.    Ведран Баич - учил в гимназия „Велико Петрович“ - Сомбор, Сърбия
8.    Душко Обрадович - учител в гимназия "Велико Петрович" - Сомбор, Сърбия
9.    Дениз Потурлиев - ученик в Математическа Гимназия "Гео Милев" - Плевен
10.    Михаил Михалев - ученик в Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" - Габрово
11.    Ясен Пенчев - ученик в  ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - Габрово
12.    Добромир Ангелов - ученик в МГ "Д-р Петър Берон" - Варна

Класиране младежи:

1.    Серкан Рашид - ученик в ППМГ "Нанчо Попович" и школа “АиБ”, Шумен
2.    Симона Христова - ученичка в ППМГ "Нанчо Попович" и Школа “АиБ”, Шумен
3.    Иво Иванов - ученик в ППМГ "Нанчо Попович" и школа “АиБ”, Шумен
4.    Велико Галович - ученик в начално училище „Аврам Мразович“ - Сомбор, Сърбия  
5.    Явор Василев - ученик в ППМГ "Нанчо Попович" и Школа “АиБ”, Шумен

На церемонията присъстваха академични и образователни партньори спонсори, посланикът на Сърбия Н.Пр. Желко Йович, приветствие от Н.Пр. Мачей Шимански прочете Ивона-Якушка Дудка, съветник в Посолството на Република Полша в България. От 2012г. Мусала Софт кани и топ гуру в състезателното програмиране, с когото финалистите обменят опит и вдъхновение. Тази година те се срещнаха с Камил Дебовски - “Errichto“, Полша - автор на 300+ задачи за Codeforces, Topcoder, Codechef и др. и с титли Codeforces „Legendary Grandmaster“ и Topcoder „Target“.

Почетен председател на журито от създаването на конкурса е проф. Красимир Манев - президент на "Международната Олимпиада по Информатика" /IOI/ (2014-2017) и председател на инициативния комитет на Първата европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI) и неин пръв президент.

Специални благодарности към нашите патрони и спонсори, които осигуриха наградите за финала и ни подкрепиха за реализацията на CodeIT, сезон 2022-2023.

Спонсори и партньори: Американска Фондация за България,  Samsonite, Razer, ERP Academy, Ubisoft Sofia, Freckles, оптики JOY Optics, Grand Optics и ZEISS VISION CENTER, СТЦ Интерпред, Brother, Аз мога - тук и сега, B2B media, DevstyleR, издателство „Ciela”, издателство „Жанет 45”, изба ”Edoardo Miroglio”.

Патрони: Българската академия на науките и Института по математика и информатика на БАН, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултет по математика и информатика, Технически университет - София и Факултет „Компютърни системи и технологии“,  Университет „Ангел Кънчев“ - Русе, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“,  Национална природоматематическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, Математическа гимназия „Баба Тонка“ - Русе, Профилирана природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" - Бургас, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - Бургас,  Технологично училище „Електронни системи” - София, Образцова Математическа гимназия "Академик Кирил Попов" - Пловдив, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ - Варна, Школа по информатика „А&Б“ - Шумен, Школа по информатика "Шикови" - Ямбол, Школа "Олимпийци" - София.

up_guy
Партньори
https://www.president.bg/
https://www.uni-sofia.bg/
https://www.fmi.uni-sofia.bg/
https://smg.bg/
https://www.tu-sofia.bg/
https://fcst.bg/
https://npmg.org/
https://prestigio.bg/
https://www.cougar.bg/
https://www.speedy.bg
https://math.bas.bg/