News

Майкрософт и CodeIT – очаквано добра комбинация

София, 30.03.2012
snimka

Кристиян Цъклев(първо място), Рая Юнакова, мениджър академични програми в Майкрософт България, Георги Георгиев (второ място)

Ученици от Софийска Математическа Гимназия (СМГ) „Паисий Хилендарски“ и Технологично училище „Електронни системи” (ТУЕС) към Технически университет – София са победителите в V-ти кръг, Маратон, в конкурса по програмиране CodeIT. Задачата и наградите за първите трима осигури световния лидер в развитието на софтуер, услуги и решения - Майкрософт, който е партньор на кръга.

Първи в класирането на Маратона е деветокласникът Кристиян Цъклев (СМГ), втори – Георги Георгиев (11 клас, СМГ) и трети - Георги Иванов (11клас, ТУЕС). „Предизвикателството на задачата е в играта … Целта бе да управляваме мравки, да ги научим да си търсят храна и да оцеляват. Двубоите между мравките на участниците бяха определено най-интересната част :-)„ – сподели Кристиян. Наградите връчиха Рая Юнакова, мениджър академични програми в Майкрософт България и организаторите от Мусала Софт по време на технологичната конференция „Дни на Майкрософт“.

Описание на наградите: Първо място - Kinect for Xbox sensor; Второ място - Arc Keyboard; Трето място - Arc Mouse

Допълнителна информация за:
CodeIT - www.codeit.bg
Мусала Софт – www.musala.com
Майкрософт (България) - http://www.microsoft.com/bg/bg/

up_guy
Partners