News

Специална награда от CodeIT заминава за Белгия

София, 13.02.2020
snimka

Една от специалните награди за участниците в третия кръг на юбилейния 20-и сезон на надпреварата по програмиране CodeIT ще замине за Белгия.

 

Маратонът, който стартира на 19 януари, финишира на 9 февруари и в него участие взеха състезатели от България, Сърбия, Македония, Хърватия и Белгия. Голям брой от тях записаха ненулев резултат и ще получат тениски с кукер CodeIT.

 

Жребият за специалните награди на Asbis България – официален дистрибутор на Cougar Gaming и Prestigio, отреди едната от тях да отпътува за град Гортрейк (Бел), от където в надпреварата се включи Ян Куан. Освен със специалния подарък – компютърна мишка, той ще се сдобие и с тениска на CodeIT, тъй като е сред записалите ненулев резултат.

 

Другата специална награда от Asbis България – клавиатура, стана притежание на Дениз Потурлиев от Плевен, постигнал един от най-добрите 20 резултата в кръга.

 

Жребият определи суитшърта с мистичния кукер – талисман на юбилейния 20-ти сезон на CodeIT, да отиде при Иван Илиев от София.

 

С най-висок резултат в третия кръг е Душко Обрадович, който записа 91.663 точки. Общо петима българи намериха място в Топ 10, като с най-предно класиране е Антъни Господинов от Ямбол, класирал се четвърти със 78.228 точки.

 

В паралелното класиране за младежи участват 10 състезатели, като с най-висок резултат от тях отново е представител на Сърбия – Неманя Майски с 65.703 точки, а челната тройка се допълва от сънародника му Аца Губица (59.850 точки) и Дениз Потурлиев (27.369 точки).

 

Четвъртият кръг от надпреварата ще бъде от типа „Спринт“ и ще се проведе на 22 февруари под патронажа на чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, и г-жа Галина Бобева, директор на Математическа гимназия „Баба Тонка“, град Русе.

 

up_guy
Partners