News

Университетът и гимназията в Русе партнират в IV-ти кръг на CodeIT

София, 25.02.2021
snimka

Първата неделя на март, 7.03.2021,  ще се проведе IV-ти кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт. Патрони на предстоящия тип СПРИНТ кръг са чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Галина Бобева, директор на Математическа гимназия „Баба Тонка“ гр. Русе.

 

„Русенският университет, който е дългогодишен партньор на CodeIT, активно работи за осъществяването на ефективно сътрудничество между образователните институции и бизнеса. Скъпи млади хора, Вашите познания силно впечатляват и зареждат с оптимизъм, че с общи усилия ще продължим да насърчаваме жаждата за успехи и професионално развитие. Вярвайте в себе си, следвайте мечтите си и приемайте предизвикателствата с усмивка!“ – приветства състезателите проф. Христо Белоев.

 

Сърдечно приветствам всички участници като ви пожелавам да развиете още повече способностите и мисленето си за постигане на високи резултати. Водете се от страстта си към технологиите и програмирането за подобряването на живота около всички нас.“ -  допълни Галина Бобева.

 

Специалните награди от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio след края на III-ри кръг получават  - Мария Никодимова (София), Румен Михов (Ямбол), Веселин Маркович (Варна). Предстоящият IV-ти кръг е от типа „СПРИНТ“ – започва в 14:00 и завършва в 17:00ч., а състезателите в основното и Junior класиране ще трябва да се справят за три часа с няколко различни по трудност задачи. Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook/ CodeIT.BG -  https://goo.gl/GVrULo.

 

Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците, но основната група състезатели  са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от национални и международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България.

 

CodeIT протича в 6 задочни (online) кръга:

• Три кръга „СПРИНТ”, всеки от които включва 5 „бързи” задачи. Този вид задачи са обвързани с намиране на точен резултат за всяко едно задание;

• Три кръга „МАРАТОН”, всеки от които включва 1 задача. В този тип кръг се търси оптимален за решение на заданието резултат;

През месец юни се провежда финалният присъствен кръг, в който участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона.

 

Различните кръгове се редуват регулярно всеки календарен месец, като началото на състезанието е през октомври. Разнообразието от задачи/кръгове цели да постави участниците в различни ситуации и да им даде възможност да демонстрират пълния диапазон от своите знания и умения по програмиране.

 

За повече информация:

Мусала Софт

Връзки с обществеността

Тел. +359 (2) 969 5821

pr@musala.com

up_guy
Partners